Duhovna zvanja: pater Davor Lukačević

Davor Lukačević rođen je 15. veljače 1986. godine u Zagrebu, Sesvete, župa Svi Sveti. Otac mu se zove Ivica, a majka Marija, rođena Vojniković. Krstio se u crkvi Sv. Franje Asiškog u Gradištu, a prvu je pričest imao 6. lipnja u crkvi Devet anđeoskih korova, u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču. Sakrament potvrde primio je u crkvi u Gradištu 2001., gdje je polazio i osnovnu školu, a onda je istu nastavio pohađati i u Beču. Srednju školu završava u Županji te u Zagrebu, gdje je polazio Katolički bogoslovni fakultet završivši ga 30. listopada 2014. godine. Potom odlazi u Rim studirajući duhovnost. Zavjete je imao 21. listopada 2012. u Dugom Selu, dok je đakonsko ređenje imao 3. listopada 2015. godine. Sveti Red prezbitera od kardinala Josipa Bozanića dobiva 18. lipnja 2016., a 10. srpnja iste godine slavi svoju mladu misu u crkvi Sv. Franje Asiškog u Gradištu.

Pater Davor Lukačević član je Hrvatske delegature Družbe misionara Krvi Kristove – Poljske provincije Družbe misionara Krvi Kristove (Congregatio (presbyterorum) Missionariorum Pretiosissimi Sanguinis Domini nostri Jesu Christi (CPPS).

Od listopada 2014. do kolovoza 2015. boravio je u Rimu, a služio je u apostolatu s misionarima po raznim mjestima u Italiji. Đakonsko pastoralno služenje obavljao je u župi Sv. Mirka, Zagreb – Šestine, a župnog vikara u župi Sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela. Od rujna 2017. do srpnja 2019. pastoralni je pomoćnik u Jugendhausa (Neuenheerse), Provincija Teutonica (Njemačka) i okolnim župama, gdje predaje i vjeronauk u gimnaziji.

Od druge polovice kolovoza 2019. pa do 25. kolovoza 2020. župni je vikar u župi Sv. Martina biskupa u Novom Selu, a onda od 1. rujna 2020. pa do 25. kolovoza 2021. poglavar je Misijske kuće Sv. Gašpara del Bufala u Zagrebu i ravnatelj Zajednice Krvi Kristove u istoj kući. Potom biva župni vikar u župi Sv. Martina biskupa u Dugom Selu, kao i u župi Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu. Također, obavljao je i dužnost pastoralnog pomoćnika u Centru pomirenja u Dugom Selu, a od 10. kolovoza 2022. župni je vikar u župi Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Ostavite komentar